مجوز اقامت دانشجویی

1. چه کسانی می توانند مجوز اقامت دانشجویی دریافت کنند؟
امکان تحصیل در موسسات آموزش ابتدایی و متوسطه تا سن هجده سالگی برای افراد دارای مجوز اقامت خانوادگی بدون اخذ مجوز اقامت دانشجویی امکان پذیر است. به همین دلیل کسانی که مجوز اقامت خانوادگی ندارند اما در مقطع ابتدایی و متوسطه تحصیل خواهند کرد.
اجازه اقامت دانشجویی را می توان برای خارجی ها صادر کرد.
برای دانشجویان خارجی مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری که در یکی از مؤسسات آموزش عالی در ترکیه تحصیل خواهند کرد، مجوز اقامت دانشجویی نیز می تواند صادر شود.
افرادی که دوره های تخصصی پزشکی (TUS) و تخصص در دندانپزشکی (DUS) را دریافت می کنند و کسانی که توسط دانشگاه خود به دوره زبان ترکی هدایت می شوند، می توانند مجوز اقامت دانشجویی دریافت کنند. کسانی که به عنوان دانشجو در محدوده برنامه اراسموس و سایر برنامه های تبادل بین المللی می آیند.
2. شرایط مجوز اقامت دانشجویی چیست؟
شرایط مجوز اقامت دانشجویی در ماده 39 قانون اتباع خارجی و حمایت بین المللی تنظیم شده است. با توجه به این؛
• دانشجویان خارجی باید اطلاعات و مدارک حمایتی را در مورد هدف اقامت در ترکیه ارائه دهند.
• فرد متقاضی اجازه اقامت دانشجویی باید اطلاعات آدرس محل اقامت خود در ترکیه را به اداره استانی مدیریت مهاجرت ارائه دهد.
• اتباع خارجی که اجازه ورود به ترکیه را ندارند، مندرج در ماده 7 قانون اتباع خارجی و حمایت بین المللی
دانشجو نمی تواند برای اجازه اقامت اقدام کند.
  3. انتقال بین مجوز اقامت دانشجویی و سایر مجوزهای اقامت
اتباع خارجی که دارای یکی از مجوزهای اقامت هستند می توانند پس از انقضای مبنای اعطای مجوز اقامت به همان اجازه اقامت بازگردند.
او ممکن است به دلایل متفاوتی برای اجازه اقامت درخواست دهد، برای مثال، یک خارجی که با مجوز اقامت خانوادگی در کشور می‌ماند، ممکن است بعداً به اجازه اقامت دانشجویی تبدیل شود.
به همین ترتیب، برای یک خارجی که دارای مجوز اقامت دانشجویی است، در صورت داشتن شرایط، امکان اخذ اقامت خانواده نیز وجود دارد. برای این فرد مجوز اقامت خانوادگی صادر می شود و تا زمانی که دانشجو همچنان شرایط مجوز اقامت را داشته باشد، می تواند از همان حقوقی که مجوز اقامت دانشجویی در نظر گرفته است بهره مند شود.
اگر فرد خارجی دارای مجوز اقامت خانوادگی باشد و حق دریافت مجوز اقامت دانشجویی را داشته باشد، مجوز اقامت خانواده خارجی به همان صورت حفظ می شود. علاوه بر این، دانشجوی خارجی از همان حقوقی که در مجوز اقامت ارائه شده است، بهره مند خواهد شد.
به همین ترتیب، اگر خارجی دارای مجوز کار نیز شرایط اخذ مجوز اقامت دانشجویی را داشته باشد، مجوز کار وی ادامه خواهد داشت. علاوه بر این، این شخص می تواند از همان حقوقی که مجوز اقامت دانشجویی در نظر گرفته است، بهره مند شود.
در نهایت، اتباع خارجی که دارای مجوز اقامت بشردوستانه یا مجوز اقامت برای قربانیان قاچاق انسان هستند، می توانند بدون تغییر به مجوز اقامت دانشجویی از حقوق ارائه شده در این مجوز بهره مند شوند، مشروط بر اینکه شرایط اخذ مجوز اقامت دانشجویی را داشته باشند.
4. مدت و تمدید مجوز اقامت دانشجویی
طبق مقررات ماده 38 قانون حمایت خارجی و بین‌المللی، مدت مجوز اقامت دانشجویی بسته به دوره تحصیلی تبعه خارجی ممکن است متفاوت باشد، برای دانش‌آموزان دوره ابتدایی و متوسطه اجازه اقامت حداکثر تا یک سال صادر می‌شود. اعتبار از شروع تحصیل تا شروع سال تحصیلی آینده.
اجازه اقامت برای خارجیانی که در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترا در یکی از مؤسسات آموزش عالی در ترکیه تحصیل می کنند، برای پوشش کل برنامه تحصیلی صادر می شود. اجازه اقامت دانشجویی که در دوره عادی تحصیلی فارغ التحصیل نمی شود حداکثر تا یک سال قابل تمدید است و از حداکثر مدت تحصیل تجاوز نمی کند. مجوز اقامت دانشجوی فارغ التحصیل از تاریخ فارغ التحصیلی خاتمه می یابد. ظرف ده روز از این تاریخ، فرد باید برای دریافت مجوز اقامت مناسب برای هدف جدید اقامت، به اداره مهاجرت استانی مراجعه کند.

5. مدارک مورد نیاز برای اجازه اقامت دانشجویی چیست؟
مدارک زیادی وجود دارد که باید هنگام درخواست برای اجازه اقامت دانشجویی تهیه شود. لازم به ذکر است که ممکن است برای هر دانشجوی متقاضی مدارک متفاوتی با توجه به شرایط خاص آن دانشجو مورد نیاز باشد. با این حال، به طور کلی، مدارک مورد نیاز برای هر نوع دانشجو را می توان به شرح زیر فهرست کرد:
• فرم درخواست اجازه اقامت
• اصل و فتوکپی پاسپورت یا مدرک جایگزین
• 4 عکس بیومتریک (استانداردهای ایکائو).
• رسیدهایی که نشان می دهد هزینه های لازم پرداخت شده است
• بیمه سلامت
- سابقه کیفری
• گواهی دانشجوی فعال
• مدارک دال بر تمکن مالی کافی برای مدت اجازه اقامت
سندی که نشان دهنده محل اقامت در صورت اعطای اجازه اقامت است
• مدارک اضافی در صورت لزوم بسته به شرایط

6. آیا با مجوز اقامت دانشجویی امکان کار در ترکیه وجود دارد؟
دانشجویان کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری که در ترکیه تحصیلات رسمی دریافت می کنند نیز در صورت دریافت مجوز کار، حق کار دارند. دانشجویانی که مجوز کار دریافت می کنند، در طول مدت اعتبار این مجوز، الزامی به اخذ مجوز اقامت دانشجویی ندارند. با این حال، این افراد باید مجوز اقامت دانشجویی را در زمانی که مجوز کار منقضی می شود یا تمدید نمی شود، دریافت کنند. اما باید توجه داشت که؛ برای دانشجویان کاردانی و کارشناسی حق کار از سال اول شروع می شود. درخواست مجوز کار به وزارت کار و تامین اجتماعی انجام می شود.
رد، لغو یا عدم تمدید درخواست اجازه اقامت دانشجویی
در صورتی که شرایط مجوز اقامت دانشجویی وجود نداشته باشد یا دیگر وجود نداشته باشد، مجوز اقامت دانشجویی صادر نخواهد شد.

info@mehrangroupmz.com   +9005441059344 / +9005379919344 / +9008507629344:تلفن

تماس سریع
  • +908507629344
  • +905441059344
  • İNFO@MZTERCUMANLIK.COM
کارشناسان
تماس سریع